به گزارش کشت نیوز به نقل از مهر، نغمه نظری مدیرکل شیلات استان تهران، در نشست خبری که به مناسبت همایش ملی تغذیه آبزیان با غذای زنده برگزار شده بود، با اشاره به اهمیت غذای زنده آبزیان با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳۲ میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان تهران تولید شد، گفت: پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال به ۳۵ میلیون قطعه برسد همچنین ۱۰۰ واحد فعال در استان تهران مشغول تولید غذای زنده آبزیان هستند.
به گفته نظری، سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ تن آرتمیا در استان تهران مصرف می شود که ۳۰ درصد این میزان توسط واحدها تولید و مابقی از طریق واردات تامین میشود؛ ضمن اینکه دو مرکز در استان تهران تولید آرتمیا را آغاز کردند و انتظار میرود که به مرور فعالیت خود را توسعه دهند.
وی با بیان اینکه استفاده از غذای زنده در افزایش مقاومت ماهی در برابر عوامل بیماری زا، بهبود کیفیت و هضم راحت تر غذای کنسانتره تأثیر به سزایی دارد، اظهار داشت: به همین دلیل با برگزاری این همایش انتظار میرود که توجه جدی به تولید غذای زنده آبزیان در کشور شود؛ چرا که مصرف غذای زنده در مراحل اولیه رشد آبزیان نقش ویژهای را دارد.
مدیرکل شیلات استان تهران با اشاره به افزایش سرانه مصرف آبزیان، افزود: با وجود افزایش قیمت آبزیان نسبت به مدت مشابه سال قبل، مصرف تا این لحظه کاهش نیافته؛ چراکه قیمت آن در مقایسه با قیمت گوشت و مرغ بسیار مناسب است.
بیش از یک میلیون تن تولید سالانه آبزیان در کشور
در ادامه این نشست، محسن بابایی دبیر اجرایی این همایش، با اشاره به اینکه مجموع تولید سالانه آبزیان در کشور به ۱.۱ میلیون تن میرسد، گفت: ۵۰ درصد تولید آبزیان مربوط به آبزی پروری در بخش های مختلف ماهیان گرم آبی، سردآبی، میگو و ماهیان زینتی است.
وی با اشاره به توسعه آبزی پروری در دو تا سه دهه اخیر در کشور، اضافه کرد: اگرچه تولید قزل آلا، میگو، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی در ابتدای انقلاب بسیار نامحدود بود؛ اما خوشبختانه در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است که از این رو تامین نهاده های مورد نیاز غذای زنده اهمیت ویژه ای دارد.
بابایی با بیان اینکه اگرچه در دو تا سه سال اخیر، هیچ شرکتی در زمینه تولید جلبک کار نمی کرد، اضافه کرد: در حال حاضر چند شرکت در زمینه تولید جلبک وارد شده است؛ چرا که با توجه به هدفگذاری تولید ۲۰۰ هزارتن ماهی در قفس در دریای شمال و جنوب کشور، تولید غذای زنده اهمیت ویژهای دارد.
دبیر اجرایی همایش با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف آبزیان در دنیا ۲۰ کیلوگرم است، ادامه داد: متوسط سرانه مصرف در ایران به ۱۰ کیلوگرم در سال میرسد که با وجود ارزش غذایی بالای آبزیان، برگزاری همایش های مختلف میتواند تاثیر بسزایی در افزایش مصرف داشته باشد.