1403-02-01 3:56 بعد از ظهر

آرد؛ محل بحث GTC و سازمان تعاون روستایی

اگرچه یکی از اصلی‌ترین محصولات روستایی، تولید آرد است اما در سال‌های اخیر به دلیل تغییر اقلیم و زندگی روستایی و تخصصی شدن بسیاری از فعالیت‌ها تولید آرد در روستاها نیز خاص و محدود شده است. در واقع بیشتر روستاهایی که آرد آنها توسط شبکه تعاون روستایی کشورتوزیع می‌شود بیشترین فاصله را از جهت بعد مسافت با مرکز شهرستان داشته و از آبادی‌ها و روستاهای کمتر برخوردار و محروم کشور محسوب می‌شوند.

به گزارش کشت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، حسین شیرزاد معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، نقش سازمان مرکزی تعاون روستایی در توزیع آرد روستایی در آبادی‌های صعب العبور، کمتر برخوردار و محروم کشور را انکار ناپذیر می‌داند. در این باره گفت: با توجه به گستردگی شبکه تعاونی روستایی ایران در اقصی نقاط کشور و حتی در آبادی‌ها و روستاهای کم جمعیت بصورت نهادهای تعاون روستایی، در سنوات گذشته بیشتر اقلام کالاهای مصرفی و نهاده‌های کشاورزی و سوخت مورد نیاز روستانشینان توسط این تعاونی‌های روستایی تامین و توزیع می‌شده است.

وی ادامه داد: حضور موثر این تعاونی‌ها در آبادی‌ها و سکونتگاه‌های روستایی در زمان جنگ تحمیلی نیز در توزیع اقلام سهمیه‌ای بسیار مشهود و موثر بوده، در همین راستا و در دهه ۱۳۸۰ نیز شبکه تعاونی‌های روستایی کشور به دلیل توانمندی‌های ذاتی عهده‌دار این مسئولیت مهم شد. به طوریکه با کمترین چالش یا نقصانی، توزیع آرد خام خانه پز و خبازی در روستاها با همکاری شورای روستا در شبکه تعاونی‌های روستایی کشور انجام می‌شد.

شیرزاد معتقد است، در سه سال گذشته شرکت بازرگانی دولتی ایران عملیات توزیع آرد روستایی را به ارگان‌های دیگری واگذار کرده و این مسئله، نقش پیشرو و سازنده شبکه تعاونی‌های روستایی کشور در توزیع آرد روستایی را کم رنگ کرده است. این در حالی است که شرکت‌های تعاونی روستایی در بیشتر روستاهای ایران دارای انبار، فروشگاه توزیع سوخت، فروشگاه‌های مصرف و نیروی انسانی ماهر و با تجربه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در حال حاضر در بیش از ۲۱ هزار و 305 روستا از ۶۲ هزار و 284 روستای کل کشور (یعنی حدود ۳۴ درصد از روستاهای کشور)، حجم قابل توجهی معادل ۴۳۴هزارو 502 تن آرد روستایی از کل ۷۵۶ هزارو 619 تن، یعنی معادل ۵۷ درصد در شش ماهه اول سالجاری توسط شرکت‌های تعاونی روستایی کشور بین روستاییان توزیع شده است.

این مقام مسئول در ادامه یادآوری کرد: در این میان استان‌هایی که بیشترین روستاها را تحت پوشش توزیع آرد در شبکه تعاونی روستایی کشور قرار داده‌اند، عبارتند از: استان سیستان و بلوچستان با ۳۶۰۰ روستا و آبادی، استان فارس ۲۶۴۰ روستا و آبادی، استان گیلان ۲۳۱۹ روستا، خراسان رضوی ۱۷۸۱ روستا، آذربایجان‌غربی ۱۶۴۰ روستا، کردستان ۱۵۴۰ روستا، لرستان ۱۵۳۱ روستا و استان خوزستان با حدود ۱۰۰۰ روستا و آبادی تحت پوشش توزیع آرد روستایی قرار گرفته‌اند. قابل ذکر است، بیشتر روستاهایی که آرد آنها توسط شبکه تعاون روستایی کشور توزیع می‌شود بیشترین فاصله را از جهت بعد مسافت با مرکز شهرستان داشته و از آبادی‌ها و روستاهای کمتر برخوردار و محروم کشور محسوب می‌شوند.

 

کد تخفیف خرید محصولات را از دست ندهید !!!!