ضرورت تشکیل یگان حفاظتی برای نظارت بر واحدهای دامداری، مرغداری

به گزارش کشت نیوز، دکتر علیرضا رفیعی پور 19 فروردین در نشستي با حضور اصحاب رسانه با اشاره به عملکرد نظارتی سازمان دامپزشکی در تعطیلات نوروز اظهار کرد: 35 هزار بازدید از رستوران‌ها تفرجگاه‌ها انجام شد که در طي آن 32 هزار کیلوگرم‌ فرآورده خام دامی از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
رئیس سازمان دامپزشکی همچنین به کنترل ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که با انسان مشترک بوده و اواخر سال گذشته در منطقه بوجاق بندر کیاشهر گیلان مشاهده شده، گفت: طی طرحی نقاط مختلف این منطقه پایش و رصد شده به‌گونه‌ای که توانستیم جلوگیری کنیم از  انتشار این ویروس و اکنون می‌توانیم به مردم اطمینان خاطر داد که نگرانی در این مورد وجود ندارد..
دکتر رفیعی‌پور همچنین یکی از اولویت‌های سال 97 سازمان دامپزشکی را جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام و طیور در شرایط و محیط ‌های غیربهداشتی عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم که امسال و در آینده نزدیک کشتار غیرمجاز دام نداشته باشیم و در همه شرایط حتی کشتار دام برای نذورات در شرایط بهداشتی انجام شود.
وی از تشکیل کمیته مشورتی برای پیشبرد اهداف سازمانی در حوزه‌های مختلف در سازمان دامپزشکی خبر داد و گفت: این کمیته در سال گذشته تشکیل شده تا بتوانیم در هر موردی با سرعت و دقت نظر ورود کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی تعیین تکلیف کود مرغی و استفاده از کارگران بی‌هویت در مرغداری‌ها را یکی از راهکارهایی عنوان کرد که این سازمان در سال 97 برای جلوگیری از اپیدمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستورکار قرار داده و افزود: شناسایی واحدهای غیرمجاز و همچنین اصلاح ساختار مرغداری‌ها از موارد دیگری است که روی آن تأکید داریم.
وی با اشاره به اینکه 29 هزار واحد مرغداری تحت نظارت این سازمان قرار دارند گفت: از این تعداد بخشی نیز به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند که حتماً باید مراحل استانداردسازی را طی کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی  گفت: 75 میلیارد تومان بودجه برای پرداخت غرامت به این موضوع اختصاص یافته است که این علاوه بر 830 میلیارد تومان اعتبار کلی سازمان دامپزشکی کشور است که به نظر می‌رسد می‌تواند کمک شایانی را در این بخش کند..
وي با بيان اينکه تلاش ما اين است که امسال براي مقابله با بيماري‌ ها اقداماتي را انجام دهيم که همچون سال هاي گذشته دچار مشکل نشويم،اظهار کرد:البته اين مساله محقق نمي شود مگر اينکه يگان حفاظتي و يا پليس قرنطينه ايجاد شود. با توجه به اينکه اين دو مساله بسيار مهم است لازم است که مورد توجه جدي قرار بگيرد.
وي افزود: علاوه بر اين لازم است که سازمان دامپزشکي از طريق قانون ضابط خاص غذايي شود تا بتوان در فرصت مناسب واکنش سريعي را که از سازمان دامپزشکي انتظار مي‌رود انجام شود . همچنين با توجه به اينکه در  شرايط جهاني فضاي بيماري زايي را تجربه مي‌کنيم  ضروري است تا پليس قرنطينه يا يگان حفاظت ايجاد شود..
وی با بیان این‌که امسال باید به مساله مرغداری‌های غیرمجاز رسیدگی شود، اظهار کرد: لازم است که در حوزه پرورش مرغ‌های بومی و رنگی تعیین تکلیف صورت بگیرد. در همین راستا ما به دنبال این هستیم که تمام تالاب‌ها، سدها و در تمام مناطقی که آب وجود دارد در شعاع 50 کیلومتری شناسایی و معدوم‌سازی صورت گیرد.

سازمان دامپزشکی از تمام افرادی که پیشنهادی در حوزه رفع بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان دارد استقبال می‌کند.