دامپزشکی، امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی

به گزارش کشت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت جهاد کشاورزی، در همایش روز ملی دامپزشکی با عنوان «دامپزشکی، امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی»، مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، ضمن قدردانی از جامعه دامپزشکی کشور در تامین سلامت عمومی جامعه و تغذیه انسان ها، گفت: اگر بخشی از نقشی که دامپزشکان کشور در تامین غذای سالم و پروتئین کشور ایفا می کنند دچار نارسایی شود، خسارت های زیادی بر جای خواهد گذشت.

وی با اشاره به شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان تصریح کرد: کشور ما چند سالی است که درگیر بیماری فوق حاد پرندگان شده که در سال گذشته به اوج خود رسید و آثار سوئی بر جا گذاشت و به رغم حمایت های دولت و مجلس، خسارت های جبران ناپذیری از این ناحیه به بعضی از واحدهای صنعت طیور وارد شد.

حجتی ارزش تولیدات دامی کشور را بیش از ۱۵ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: ما یکی از صادرکنندگان عمده مواد لبنی در منطقه هستیم و این جایگاه با تلاش و پیگیری دست اندرکاران بخش دام و به ویژه دامپزشکی به دست آمده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ و تخم مرغ در دنیاست، اذعان داشت: این صنعت روز به روز در حال توسعه است و این توسعه مرهون خدمت و حضور به موقع دامپزشکان در گوشه و کنار کشور می باشد.
وی در عین حال گفت: جامعه دامپزشکی ما نباید از کمبود منابع، تجهیزات و امکانات رنج ببرد و امیدوارم نارسایی ها برطرف شود.

لزوم تقویت تولید بذر ژنتیکی دام و طیور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دکتر رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در این مراسم به نقش دامپزشکی در حراست و صیانت از جان و مال مردم اشاره کرد و گفت: به خاطر این مهم انتظار داریم در این نشست‌ها سران سه قوه هم حضور یابند.

وی کار دامپزشکان کشور را نوعی مقابله با جنگ نرم اقتصادی، بیوتروریسم، تهدیدهای سخت و نرم و بیوتروروژیک دانست.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین به کارهایی که باید در حوزه بین‌المللی انجام شود اشاره کرد و گفت: ایران با وجود دشمنان باید به دنبال افزایش سطح ارتباطات بین‌المللی خود باشد و این بسیار مسئله ضروری است. همچنین باید شبکه‌ آزمایشگاه‌های دامپزشکی توسعه یافته و با همکاری کشورها آزمایشگاه مرجع و مورد تأیید داشته باشیم.

رفیعی‌پور در ادامه کارهایی که باید در حوزه بین‌المللی انجام شود، گفت: ایران باید در حوزه واردات و صادرات و حمل دام با کشورها همکاری خوبی داشته باشد تا تجارت دام تسریع و توسعه یابد.

وی همچنین به کارهای در حوزه ملی اشاره کرد و افزود: باید دستورالعمل‌هایی در سطح ملی تدوین شود تا به کنترل سریع بیماری‌ها منجر شود. همچنین مدیریت منابع اعتباری و انسانی و تجهیزات به‌طور کامل انجام شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین گفت: تولید بذر ژنتیکی دام و طیور در کشور باید توسط کارشناسان و متخصصان تقویت شود که در سال‌های گذشته روی آن به خوبی کار نشده است.

رفیعی‌پور گفت: باید مدیریت‌ها در بخش تولید، بهداشت و بازار رویش جدیدی داشته باشد تا در کنار بخش دامپزشکی موفقیت‌های بزرگی را کسب کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت دامپزشکان کشور گفت: موفقیت جامعه دامپزشکی در کنترل بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان بسیار بزرگ و امتحان سختی برای کشور بود.

وی گفت: تشخیص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۱۶ استان به درستی انجام شد و با آموزش کمیته‌ها و عملیاتی کردن برخی کارها این تهدید با موفقیت پشت سر گذاشته شد.

به گفته رفیعی‌پور خانواده دامپزشکی تمام طول سال را در پیش‌بینی و کنترل بیماری سپری می‌کنند.

در این همایش از نمونه های دامپزشکی کشور با حضور وزیر جهاد کشاورزی با اهدای لوح تقدیر شد.