معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی: دو روش را باید انجام دهیم؛
افزایش تولید شیر و تامین علوفه
به گزارش کشت نیوز بهنقل از مهر، همایش راهکارهای کشت ذرت و سورگوم و ارتقای عملکرد این محصول با حضور عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، مدیرعامل فدراسیون ملی ذرت و سورگوم فرانسه، فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، کارشناسان یک شرکت تولید بذر از کشور فرانسه و تعدادی از کشاورزان و بهرهبرداران و تعاونیهای کشاورزی در سالن باغستان قزوین برگزار شد.
عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در این همایش گفت: تأمین علوفه دام در کشور با توجه به ارتقای بهرهوری آب بهمنظور تولید شیر و حفظ سلامت جامعه از رویکردهای جدی وزارت جهاد کشاورزی است.
وی با اشاره به شرایط منابع آب و تغییر اقلیم در کشور بیان کرد: در زمینه تولید محصولات علوفهای باید بهدنبال محصولاتی باشیم که علاوهبر کم آببر بودن، با شرایط اقلیمی کشور سازگار، پرمحصول و باکیفیت باشند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: استفاده از ارقام کم آببر با دوره رشد کوتاه و بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری در کشت محصولات علوفهای، مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
کشاورز اظهار داشت: ترویج کشت گیاهان علوفهای مقاوم به خشکی و شوری ازجمله تاجخروس، ارزن و سورگوم در این شرایط کمآبی ضروری است و در این میان گیاه سورگوم با عملکردی معادل دو برابر ذرت و مصرف ۵۰ درصد آب کمتر از ارقام جدیدی محسوب میشود که از نظر کیفیت برای دام بسیار مناسب است. وی یادآور شد: کشاورزی کوهستانی دراین شرایط اهمیت دارد تا بتوانیم برای دامها نیز غذای مناسب تولید کنیم؛ اما به نظر میرسد در بخش دام بیشترین فعالیت کشاورزی بر یونجه متمرکز بوده و در سایر محصولات، توسعه معناداری بهویژه در علوفه سورگوم را شاهد نبودهایم.
کشاورز اضافه کرد: بهدلیل کمبود آب و اتفاقاتی که به هر دلیلی در این عرصه حادث شده حکم میکند از موضوعات حیاتی ومهم در توسعه کشاورزی در آینده کشور برخوردار شویم.
وی بیان کرد: رفتار ما در بخش کشاورزی و تولید شکنندگی دارد که رفع برخی از آنها ضروری است هر چند در تولید گوشت مرغ و تخممرغ چون ظرفیت تولید در کشور بالاست؛ اما در تولید شیر و تأمین علوفههای حجیم مشکل داریم.
کشاورز اظهار داشت: دو روش را باید انجام دهیم اول اینکه در افزایش تولید شیر مصمم باشیم تا سلامت جامعه تضمین شود سپس در تأمین علوفه در داخل اطمینان داشته باشیم تا این محصول قابل دسترس برای تولیدکننده باشد.
کشاورز گفت: یونجه در ردیف چند محصولی است که از نظر مصرف آب بعد از نیشکر و برنج در بیشترین سطح تقاضا قرار دارد؛ اما باید پذیرفت محصول یونجه ما با بیآبی کشور انطباق ندارد و با تقاضای آب در حال از بین رفتن است و اینکه یونجه با آب زیرزمینی آبیاری شود منطقی نیست.